חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

 איך קונים מטבעות וירטואלים? 

ביטקוין את'ריום וחברים, כל הדברים שאתם חייבים לדעת!

לפני שנבין איך קונים מטבעות וירטואלים ננסה להבין מה זה בעצם קריפטו?
קריפטו (סלנג) הוא קיצור של קריפטוגרפיה. המטבעות שאנחנו שומעים עליהם מהשיחה השבועית בסלון ולעתים תכופות בחדשות נקראים – מטבעות קריפטוגרפיים. קריפטוגרפיה זה בעצם כתב מוצפן, הביטקוין נכנס לחיינו כבר בשנת 2009, כשהמייסד/ים נקרא/ים סאטושי נקמוטו.

מטבעות וירטואלים ביטקוין

אני נזהר בלהתייחס  למייסד בלשון יחיד מכיוון שאין באמת הוכחה האם ממציא הביטקוין הוא אחד ויחיד או קבוצת אנשים.

הביטקוין כמטבע מושתת על מערכת שנקראת בלוקצ'יין, PEER TO PEER, שכוונתה להעביר מסרים/מידע מוצפן בין עמיתים ללא צורך בצד שלישי.

העברת המידע המוצפן מעמית לעמית, או ה"עסקאות", מועברות בבלוקים, ומתועדות ללא יכולת מחיקה מהמערכת. לכן המערכת נקראת בלוקצ'יין – שרשרת בלוקים.

הרעיון המהפכני הזה הגיע בטיימינג די מתבקש, בתקופה של קריסת השווקים בארה"ב, ואיבוד אמון כמעט מוחלט של העם במערכת הבנקאית השמרנית.

השימוש הראשוני בביטקוין בנכס בעל ערך התחיל בקהילה קטנה מאוד, כשאותה קהילה השתמשה בו לצרכים פרטיים, וכמובן בעולם הוירטואלי והויראלי שאנו חיים, השמועה התפשטה מפורום לפורום ועד מהרה שימש לעסקאות סחר בדארק נט (הרשת האפלה).

למי שמכיר את הדארק נט, כמובן יודע שניתן להשיג שם הכל, החל מסמים קלים וקשים וכלה בעסקאות נשק מכל סוג. וזה מוביל אותנו ליתרון הראשון שהיה בזמנו לשימוש בביטקוין – אנונימיות.

מכיוון שהביטקוין היה אנונימי, רבים הסוחרים בדארק נט אשר מצאו בכך יתרון משמעותי מהעברת כספים שמקורם בחשבון הבנק, או שימוש בפיי פאל.

לדאבוני האישי, עם עליה בפופולריות של הביטקוין באותן השנים, הוא שימש בעיקר לעסקאות של פורנו פדופילי, סמים מהסוגים הקשים ביותר, הזמנת רציחות ועוד המון מוצרים אפלים שניתן היה למצוא ב"שוק השחור" במנוע החיפוש של הדארק נט – דאקדאקגו  ( DUCKDUCKGO).

מחד גיסא ניתן לומר שהביטקוין שימש כמטבע לעסקאות הכי מפוקפקות ואחראי לקידום אג'נדות שסותרות לחלוטין את הנורמה שלפיה אנו חיים.

מאידך, אנו יכולים להסתכל על חצי הכוס המלאה ולהבין שיש לנו את הזכות לבחור מה לעשות עם הכסף שלנו, עם היתרונות הטכנולוגיים ובעיקר היותו מטבע מבוזר.

מה זה בעצם מטבע מבוזר?  

מבוזר זה הפוך מריכוזי, פשוטו כמשמעו. משתמשי הביטקוין נהנים ממערכת מבוזרת שבה יש כמות מוגבלת של מטבעות (21 מליון), אין צד שלישי שיכול "להדפיס" או "למחוק" מטבעות והוא לא כפוף לשום מוסד פיננסי או מדינה. עם השנים, קמו פרוייקטים שניסו לקחת את אותה הטכנולוגיה של הביטקוין ולהתחקות אחריה.

בשפה המקצועית זה פורק (FORK) – בעצם לוקחים את הקוד של הביטקוין ומעתיקים אותו כשבעצם כותבים מוסיפים או משנים פונקציות מסויימות בקוד, וכך יוצרים בעצם "מטבע" חדש.

לדוגמא אנחנו יכולים לראות את ה-לייטקוין (LITECOIN) ומטבעות נוספים מבוססי בלוקצ'יין.

את המטבע השני בגודלו מבחינת הפופולריות, הלא הוא מטבע האת'ריום, המציא ויטליק בוטרין, הוצע לראשונה בשנת 2013, כשהוא מתבסס על הבלוקצ'יין אבל מוסיף לו פונקציות שתורמות למפתחים לבנות עליו פרוייקטים בעיקר בשפת סולידיטי.

מטבעות וירטואלים שונים

איך קונים מטבעות וירטואלים?

  1. כיום, כשהענף הזה הרבה יותר נגיש ומפותח ניתן לקנות בכרטיס אשראי/העברה בנקאית דרך חלפן (בורסה) למטבעות וירטואליים.
  2. ניתן לקנות בכל דרך שתחליטו (מזומן, נכס אחר) מול מוכר פרטי. יש להזהר מהונאות וכמובן חשוב לקחת בחשבון שלעסקאות מזומן יש נטייה להיות מפוקפקות.

ברגע שהעסקה בוצעה, יש המון ארנקים דיגיטליים ששם תוכלו לאחסן את המטבעות שלכם.

יש הבדלים בין ארנקים?

אכן, יש שני סוגי ארנקים – ארנק "קר" וארנק "חם". ארנק קר מייצג ארנק שאין לאף אחד שליטה עליו ואתם לא צריכים גישה לאינטרנט כדי לפתוח אותו. ארנק "חם" הוא ארנק שהוא בשליטה של החברה שפיתחה אותו, או ארנק שבורסה למטבעות דיגיטליים מציעה לכם כדי לאחסן את מטבעותיכם.

ההבדל המהותי הוא בעיקר באבטחה של הארנקים. ארנק "קר" בלתי אפשרי לפרוץ, ארנק "חם" הוא פריץ מאוד ומסוכן מאוד לאחסן בו מטבעות וירטואליים. גם בשמירת הנכסים שלכם בארנקים שמציעות הבורסות השונות אתם חשופים למתקפות סייבר והאקרים שינסו לילות כימים לגנוב מאותם הבורסאות.

"שמעתי שאנשים התעשרו מזה, איך אני עושה את זה?"

נכון, ישנם הרבה סיפורים של אנשים שקנו ביטקוין במחיר נמוך מאוד (1 דולר) והם בעלי מאות ואף אלפי ביטקוינים. ניתן לחפש מטבעות עם פוטנציאל דומה, אך קשה לי להאמין שמחזיקי הביטקוין שקנו ב1 דולר, האמינו בזמנו שזה יגיע למחיר שיא של 69,000$. השוק הוא נורא וולטילי (תנודתי) וחשוב להבין שהרבה מאותם קונים ב1 דולר גם מכרו חלק גדול מהתיק שלהם כשהמטבע הגיע ל500$ למשל, כי פחדו שיתרסק שוב.

לצורך המחשה, בכל שנה אנו "חוגגים" את יום הביטקוין, בעצם הרכישה הראשונה של מוצר בסיסי תמורת ביטקוין. בשנת 2010, לסלו הנייץ, דיווח בפורום BITCOINTALK, שהצליח להמיר 10,000 מטבעות ביטקוין תמורת שני מגשי פיצה. כן כן, קראתם נכון, 10,000 מטבעות ביטקוין. באותו הזמן שווי עשרת אלפים מטבעות ביטקוין היה שווה ערך לכ- 40$. במחיר השיא של הביטקוין, אותם עשרת אלפים מטבעות היו שווי ערך לכ- 690 מליון דולר.

היום, יש לנו אלפי ואף עשרות אלפי פרוייקטים מבוססי בלוקצ'יין, כשבראשן עדיין הביטקוין הוא הפופולרי ביותר, עם שווי שוק של מעל טריליון דולר אמריקאי. הענף כאמור "מגלגל" מליארדי דולרים מדי יום, וניתן כמובן להרוויח מהרבה מאוד אפיקי השקעה שהענף מציע.

מסחר יומי, השקעות לטווח ארוך, הלוואות וNFT הם רק קצה המזלג של האפשרויות להרוויח בשוק הזה, אך מצד שני, כשלא יודעים מה לעשות – קל מאוד להפסיד.

טיפים – עשרת הדברות למתחיל:

  1. דע תמיד מה אתה קונה.
  2. דע תמיד איך והיכן לאחסן בצורה בטוחה.
  3. דע תמיד מאין הקריפטו הגיע ולאן הוא הולך.
  4. לא תשקיע את כל הונך על מטבע אחד.
  5. אם ברצונך לסחור על בסיס יומי – למד את יסודות המסחר.
  6. לא תסחר במינוף גבוה.
  7. לא תאחסן סכומים גדולים באפליקציה בטלפון.
  8. לא תקנה/תמכור מטבעות מאדם שאינך מכיר ותסחוב איתך שטרות מזומן למקום אקראי. אך ורק מול חלפנים מפוקחים.
  9. לא תשלח מטבע וירטואלי לאדם שרק הכרת במרשתת – ברגע ששלחת – לא ניתן לדרוש בחזרה / לבטל את העסקה.
  10. גם אם קנית מטבע שאתה מאמין בו והוא ירד ב50%, אל תתפתה למכור, ההיסטוריה לימדה אותנו שהוא כנראה יעלה בחזרה במאות ואף אלפי אחוזים. כל עוד זה לא כסף לאוכל ושתיה, תן לו לעבוד, אל תמכור כשאתה מונע מרגש, או מתחושת נקם.

 

איך להמנע מהונאות?

 

איך נזהרים? איך מזהים? איך נמנעים? איך מקדימים תרופה למכה?

כל זאת ועוד המון כלים וידע בפוסט הזה.

כן, יכול להיות שזה יהיה קצת חופר וארוך, אז אם אתם בתחנת אוטובוס, ברכבת או סתם בשירותים כי צריך לקלח את הילדים, תקדישו לזה חמש דקות כי חשוב מאוד לדעת איך לשמור על הכסף שלכם מפני רמאים שמסתובבים באין מפריע ברשת.

לפני שנתחיל נעבור על כמה כללי בטיחות :

  1. בין אם יש לכם ארנק קר (לדג'ר, טרזור וכו') ובין אם ברשותכם ארנק דפדפן / אפליקציה (מטהמאסק, טראסט וכו'), אין לחשוף את רצף המילים שקיבלתם בהתחלה לאף אחד! עם דגש לאף אחד!
  2. סוחרים יומי בביינאנס או בביטפינקס? מצויין, סיימתם? תחזירו את המטבעות לארנק הקר בסוף הפעילות. אין סיבה שזה יהיה באקסצ'יינג' – ניגע בזה בהמשך.
  3. קניתם ארנק קר? שימו לב שהוא אטום הרמטית ולא פתחו אותו.
  4. תמיד להשתמש בכניסה דו שלבית – לא עם האימייל – רק עם אס אם אס או בגוגל אוטנטיקייטור. למתקדמים – אני ממליץ להשתמש ביובי קי (YUBI KEY) לשליטה מוחלטת ברמה הכי גבוהה על ההתחברות לאקס'ציינג'ים. ניתן לקנות יובי קי בכל רשת שמכבדת את עצמה.
  5. אל תתנו לאף אחד להתחבר אליכם למחשב עם תכנת שליטה מרחוק על מנת "לעזור לכם". ודאו כי הוא בן אדם מוסמך לעזרה מרחוק. לא כל אחד שהכרתם לפני עשר דקות בפייסבוק בר סמכא להכנס לארנק שלכם.
  6. נכנסתם לאינסטגרם או לדיסקורד של פרוייקט מסויים ופנו אליכם באופן פרטי על מנת לקבל מידע מסויים? סקאם.
  7. גלישה בטוחה – נמנעים מכניסה לכתובות URL דומות לאלו שחיפשנו מלכתחילה אבל בעצם זה אתר פישינג (PHISHING). נלמד להבחין בין ההבדלים.
  8. איך אני חוקר מטבע חדש שנסחר בפנקייקסוואפ? או ביוניסוואפ?
  9. איך אני חוקר פרוייקט בדיסקורד? איך אני יודע שהפרוייקט באופן-סי הוא אותו פרוייקט שראיתי בטוויטר ולא חיקוי?
  10. אל תשלחו קריפטו לאנשים שאתם לא מכירים ומבטיחים לכם שירות מסויים. קודם כל ודאו שיש ממש בדבריהם. ניגע בזה בהמשך.

הונאות נפוצות :

  1. אופציות בינאריות / פורקס לא רגולטיבי.

ההונאה הזאת לוקחת חלק מדי יום ופוגעת באזרחים תמימים ברחבי העולם, וגם בארץ.

איך זה עובד?

קרה לכם שנכנסתם ליוטיוב וראיתם בחור חתיך יושב במשרד ואומר שהוא פיצח שיטה איך מפקידים 250$ וזה מרוויח לכם 5271$ ביום הראשון? אל תצחקו. תתפלאו לשמוע שעם שיווק אגרסיבי – אלפי לקוחות מפקידים לחברות הללו כסף.

לחצתם על מידע נוסף וזה הוביל לכם ללנדינג פייג' (דף נחיתה).

מה קורה כשנרשמים?

מקבלים שיחת טלפון מנציג מכירות, בדרך כלל בשם בדוי, שמסביר על מערכת מופלאה שפותחה על ידי צוות סודי שעבד הן בקג"ב והן בסי איי איי והתאחדו עם גאון פיננסי שהיה מנכ"ל בנק מצליח בארה"ב כבר בגיל 27 על מנת להעניק לכם את האפשרות להשקיע סכומים קטנים ולהנות מתשואות מטורפות. למה? כי אותו מנהל בנק רוצה למרוד בבנקים ולעזור לתמימים – הארד וורקרס. כמובן שזה סיפור פיקטיבי ומלמדים את אנשי המכירות איך להתמודד עם התנגדויות ברמה הגבוהה ביותר, איך ליצור מניפולציות רגשיות ואיך לסחוט בהמשך עוד ועוד הפקדות.

אני לא אומר שכל מסחר בפורקס הוא הונאה, אבל בהחלט שהחלק הארי של הפרוייקטים הלא רגולטיביים הם על מנת להונות את המשקיעים.

מה זה בעצם מסחר בפורקס? איך סוחרים בפורקס בקריפטו?

זירות מסחר של פורקס עובדות בצורה הבאה :

יש אתר אינטרנט מזמין, שבו יש איזור לקוח שמראה לכם את ההפקדות ואת כל היסטוריית הפקודות ויש גם ממש מנוע מסחר שבו אתם לסחור על ציטוטים ממטה טריידר.

קצת מבלבל? אני אסביר.

בזירות מסחר כמו בינאנס או ביטפינקס למשל, יש ORDER BOOK. גם במקרה של מסחר ממונף אתם סוחרים מול פקודות קניה מכירה אמיתיות.

זאת אומרת שלצורך העניין :

אני נכנס עם 100 דולר במטבע USDT לביינאנס פיוצ'רס ואני רוצה לקנות 50 ADA במחיר של 1 דולר לקרדאנו. (המספרים עגולים כדי שיהיה קל להבין).

משמע אני משתמש ב50$ כדי לקנות נכס שווה 50$. כדי לקנות את הנכס אני יכול לקנות בשתי צורות –

בצורה מיידית – MARKET PRICE – משמע אני קונה ישירות במחיר ממוצע של יוזרים אחרים שהציעו מטבעות באותו סכום בORDER BOOK, או LIMIT – משמע אני מקציב את ה50$ האלה לקניה רק במקרה שהמחיר של קרדאנו יגע במחיר שבו אני מוכן לקנות. איך המטבע "נוגע" במחיר הזה? ירידת ערך או עליית ערך לפי היצע וביקוש אמיתי של פקודות קניה ומכירה בORDER BOOK.

זו כמובן דוגמא למסחר ללא מינוף, אם ארצה למנף את העסקה שלי ב-3 לצורך העניין אז בינאנס יתנו לי את האופציה לקנות 150$ קרדאנו (כשכל קרדאנו שווה דולר) במחיר של 50 USDT.

מה קורה בזירות מסחר בפורקס?

גם החברות הרגולטיביות וגם החברות הלא רגולטיביות ברובן המוחלט בהחלט בהחלט בהחלט משתמשות ברקע בשרתים של מטה טריידר 4.

כשקונים שרת אדמין (בתור יזם כדי לשווק את זירת המסחר לסוחרים פוטנציאליים) של מטה טריידר אתה יכול לפתוח GROUP מסחר ובו לקבוע בעצמך מה העמלות פר עסקה, מה רמות המינופים המותרות וכו'. הכל בשליטה כמובן של האדמין. מה גם שלאדמין יש פריוויליגיה "לשחק" עם הציטוטים.

מה זאת אומרת לשחק עם הציטוטים?

בגלל שבמטה טריידר אתם סוחרים מול ציטוטים של הבית ולא מול קונה או מוכר אמיתיים (ORDER BOOK), האדמין יכול פשוט לשנות את מחיר הקניה שלכם אחרי שכבר פתחתם פוזיציה. וכך בעצם לשלוט לכם בתיק.

בחברות שתחת רגולציה של האיחוד האירופי, של הרשות לניירות ערך בארץ, של ארה"ב או של הממלכה המאוחדת – אין לאדמין פריוויליגיה לפיצ'ר הזה.

כמובן שמקרה של רווחים, כנראה שיעלמו לכם. או ימציאו סיבות יצירתיות (הכלב של השכן שלי נדרס ויש שנת אבל אז לא נוכל לך את המשיכה) כדי לעקב את המשיכות שלכם.

אבל הבעיה שבחברות רגולטיביות אמינות, בדך כלל אין מסחר על קריפטו. אם כבר אתם סוחרים יומי, ורוצים פלטפורמה נוחה להשתמש בה – ETORO בבעלות יוני אסיה, או לחפש חברות שמציעות מסחר במט"ח/מדדים/מניות/סחורות/קריפטו שנמצאות תחת פיקוח של רשות עם מוניטין. לא רגולציה של האיים המלדיביים.

שורה תחתונה – הבטיחו לכם תשואה מטורפת תמורת הכסף שלכם? כנראה שהחכה אצלם ואתם הדג.

רגע, זה לא נגמר פה.

כשאתם נרשמים לחברות כאלה, אתם כבר בדאטאבייס.

יכול להיות שתקבלו הודעת וואטסאפ / אינסטגרם / פייסבוק / אימייל מאותה חברה אבל בכובע שונה –

"אני רוצה לעזור לך לקבל את המשיכה שלך ואת הכספים שהפסדת עם החברה X".

ואם אתם עונים, חיממו אתכם מליד קר לליד חם, ואותו אחד שפנה אליכם קודם כל יפנה שעות מזמנו על מנת להקשיב לכם, להכיל את הכאב שלכם – לקנות את האמון שלכם ואז להציע פתרון שנראה סביר תמורת סכום שלא קשה לעמוד בו.

תשימו לב איפה אתם משאירים את הפרטים שלכם.

עוד משהו שאני רוצה להוסיף בנושא – ישנם אתרים שמציעים התחברות מהירה עם חשבון הגוגל שלכם או חשבון הפייסבוק שלכם. בבקשה תשימו לב לשם מה אתה מתחברים. בלי לשים לב אתם יכולים ללחוץ על ACCEPT לתנאים של חדירה לפרטיות ואז חשבון האימייל שלכם פרוץ, ואם עשיתם התחברות בשני שלבים עם האימייל שלכם, אזי יכולים לשנות לכם ססמא ולהתחבר לארנקים שלכם דרך אותו אימייל פרוץ.

  1. אסימונים למכירה מוקדמת:

זה נראה מבטיח, ושמעתם עשרות פעמים ששיבה ודוג' עלו במאות אלפי אחוזים ואנשים נהיו מליונרים.

אז מה הבעיה להשקיע 500$ על האסימון KAPARATOKEN, יכול להיות שזה גם יעלה, יש להם אתר מגניב, הבלונדיני מדבר אנגלית רהוטה, ו-וואללה האינסטוש שלהם מפוצץ תגובות ועוקבים.

אה, והצוות גם פתח שמפניה בסטורי. איזה חיים יש להם, איך בא לי.

חברים – הנה לכם אתר שבו אתם יוצרים אסימון עם כל שם שתבחרו – https://cointool.app/createToken/eth

אתם יכולים ליצור את האסימון בכמעט כל רשת שתבחרו, לקבוע כמה מטבעות יהיו ממנו, ועוד כל אפשרויות בלחיצת כפתור, מבלי לדעת לתכנת ומבלי לדעת שום דבר על העולם. כל מה שאתם צריכים זה 300$ במקרה הטוב ומטה מאסק. זהו.

ואז יש לכם טוקן משל עצמכם.

עושים לוגו יפה, בונים אתר שנראה טוב, לקוחים 6 תמונות של "אנשי צוות", כותבים תוכן מעניין, ומתחילים במכירה מוקדמת.

אהה, הכי חשוב – פרופילים שנראים טוב.

BUZZOID – חפשו בגוגל

כאן בלינק, אתם יכולים לקנות 5,000 עוקבים לדף אינסטגרם שלכם תמורת 40$ בערך, זאת אומרת שעם אלף דולר יש לכם פרופיל מטורף.

רוצים לטוויטר? קיבלתם.

https://mysocialfollowing.com/twitter/followers.php?ab=1

#

כאן תוכלו לקנות 1,000$ עוקבים לטוויטר תמורת 45$ בלבד. רוצים להראות קצת רציניים? תשקיעו 500$.

בקיצור, ניתן לעשות הכל פייק. גם לייקים אפשר לקנות, גם תגובות אפשר לקנות, ואז כשמפרסמים את הפרוייקט זה נראה מרשים, וסוחרים תמימים משקיעים את כספם עם ציפייה שזה הפרוייקט שישנה את חייהם. וכמובן חשוב מאוד שהצוות של הפרוייקט יהיה פעיל ברשתות החברתיות ויפמפם את המטבע בקבוצות שמיועדות לפראיירים שרצים מפוסט לפוסט כדי לחפש את כרטיס הלוטו הבא שלהם.

ובכל זאת, איך אנחנו יודעים שפרוייקט הוא הונאה או אמיתי?

נשתדל לשים לב לכמה דברים:

  1. מי עומד מאחורי הצוות באמת? לבדוק לא רק טוויטר אלא גם לינקדאין, לראות שהחשבון של אותו מפתח לא נוצר לפני חודש, ואם נוצר לפני חודש, לא למהר לשפוט, אולי יש חשבון אחר שבו הוא העלה תמונות ילדות. לחפור, לחפור ושוב לחפור.
  2. לבדוק את הדומיין – להכנס ל WHOIS ולבדוק לכמה זמן נקנה הדומיין. אם הדומיין נקנה לשנה – סבירות גבוהה שאין תכנון של הצוות להמשכיות של הפרוייקט.
  3. תעשו היכרות עם BSCSCAN ו ETHERSCAN. לכל פרוייקט מטבעות/אסימונים שיצא יש קונטרקט וולט (CONTRACT WALLET). בצורה מאוד פשוטה מעתיקים את הקונטרקט וולט ומדביקים באחד מהאתרים האלו. מה מחפשים? מה סך המטבעות של הפרוייקט? כמה הצוות השאיר לעצמו? אם הצוות השאיר לעצמו יותר מ-8% לצרכי "מרקטינג" ו-"פיתוח" אזי מדובר בהונאה גמורה. לחלוטין.
  4. תחפרו ברשת על הפרוייקט לא רק בפייסבוק וטוויטר, תפנו ל- REDDIT, ועוד פורומים. אל תשקיעו כסף סתם כך.
  5. ניתן לבדוק האם העוקבים ברשתות החברתיות זה בוטים או אנשים אמיתיים בעזרת כלים לניתוח דאטה.
  6. אתם עוקבים אחרי פרוייקט כזה והם עושים איירדרופ (זוכרים שהיינו זורקים גולות מהחלון בסוף הקיץ?)? כנראה שיבקשו מכם כחלק מהקריטריונים לעשות שייר לפוסטים שלהם, להגיב וכו'. ואז ישלחו לכם הודעה שאתם עליתם בהגרלה וכל הכבוד על ההשתתפות ומגיע לכם כך וכך מטבעות. ישלחו לכם קישור לאתר שלהם, שיבקש מכם לחבר את הארנק שלכם בWEB3, ואז הפלא ופלא אתם מגלים שחתמו על עסקאות במקומכם. במקום לקבל מטבעות אתם רואים שלקחו לכם מטבעות.
  7. אתרי פישינג – אם חיפשתם סייפמון בגוגל, יש מצב שתראו בתוצאה הראשונה דף ממומן, שהכתובת שלו היא למשל safe.moon/net במקום safemoon.net

וככה אתם נכנסים לאתר זדוני שמטרתו להתחבר אליכם ולהתחקות אחר כך הפעולות שלכם, כמובן במטרה שתקלידו ססמא לארנקים שלכם אונליין וככה אותם האקרים יוכלו לרוקן אתכם. הזהרו ותשימו לב לאן אתם נכנסים. הכי טוב לוודא פעם, לשמור אתרים שאתם נכנסים אליהם בתדירות גבוהה בבוקמארק.

  1. שימו לב – בהערכה גסה – אני מניח ש-95% מהפרוייקטים נועדו כדי שה"יזמים" ירוויחו כסף קל על הגב שלכם. RUG PULL, יכול לקרות תוך יום, יומיים, ואפילו שנתיים. אל תשקיעו בכל מטבע, ואם כן, שימו סכום כאילו הלכתם לקזינו, שאם חס וחלילה יקרה משהו, כאילו הימרתם עם הכסף וכפרה, הלך.

********************************

  1. הונאות פונזי –

יש הרבה אתרים שמבטיחים תשואה גבוהה במסווה של הלוואה בריבית – אתם תכנסו לאתר, תכירו קבוצת משקיעים שמתאימה לכם, תפקידו את הנכסים שלהם בידיהם, ובאמת בחודשים הראשונים תקבלו את התשואה לתיק, הכל יראה טוב תוכלו למשוך חזרה לארנק, ואז אחרי כמה חודשים – האתר נפל.

איך נמנעים מזה? פשוט לא מפקידים, חבר'ה. כרגע יש מקסימום 5 אתרים שאני אמליץ לעבוד איתם בכל מה שקשור לקריפטו, ובתאכלס – אני עובד רק עם שניים – שמתוכם אני עובד עם אחד מהם קרוב ל7 שנים – POLONIEX. הם מציעים את כל השירותים והם מאוד אמינים וכמובן תחת פיקוח של מדינת DELAWARE בארה"ב.

כמובן שיש בנוסף גם את בינאנס שמציעים באמת את כל מה שרק אפשר בעולם הקריפטו. זהו, לא צריך באמת יותר מזה.

אני חושב שהצורה הכי טובה להקדים תרופה למכה היא לא לחפש "להביא את המכה" ולא לחפש להתעשר מהר. תבנו תכנית ארוכת טווח. אם אתם רוצים עזרה, תרגישו חופשי לפנות אליי – הפרטים למטה.

  1. חיקויים במרקטפלייס :

קראתם פוסט על פרוייקט ולא סיימתם לקרוא את הפוסט כבר עשיתם העתק לשם של הפרוייקט והדבק בשורת חיפוש באופן-סי?

הזהרו מחיקויים.

בדרך כלל פרוייקטים לג'יט, מסומנים בוי כחול לצד השם (!!!). מה עושים חקיינים? לפני הכל מנסים להראות שהם לג'יט והם באמת הפרוייקט, ומוסיפים וי כחול על התמונת פרופיל כדי שזה יראה לכם אמין וככה תמירו את האת'ריום שלכם תמורת תמונה שלא שייכת לקולקציה המקורית.

הזהרו מחיקויים!

ובכל זאת, בלי קשר לזה, איך מזהים פעילות אמיתית בדיסקורד כשזה מגיע ל- NFT?

אז כמו שציינתי למעלה, עם קצת כסף והשקעה של זמן, אפשר לבנות פרוייקט מזוייף בקלות. יוצרים בוטים, בונים קהילה, מציעים ווייטליסטים שבתוך הקריטריונים זה חבר מביא 30 חברים וכך הקהילה גדלה. ואז סביר להניח שתראו חבר'ה מתחננים בפוסטים שתצטרפו דרך האינבייט לינק שלהם כמו נרקומן שזקוק להרואין.

על מה לשים דגש בכל זאת, כשאנחנו נכנסים לפרוייקט חדש.

  1. מפת דרכים ( ROADMAP) – לקרוא ולהבין מה הם מתכננים לעתיד. לראות את הפעילות בדיסקורד בעיניים שלכם. לראות שהקהילה בנויה מהרבה אנשים שפעילים באמת ולא מתוך 38,000 אונליין רק 10 מדברים בצ'אטים, זה לא הגיוני. תשאלו בצ'אט שאלות על הרואודמאפ אל תתביישו, זה יראה גם למנהלים שאתם מתעניינים, מוכנים לעזור, ומוכנים לקבל עזרה. אם הפרוייקט מנוהל על ידי אנשים רציניים – יעריכו את הפעילות שלכם. וככה תעלו את הסבירות לקבל ווייטליסט.
  2. אל תתביישו לחקור מי הצוות, כמו בכל פרוייקט. תחפרו בלינקדאין שלהם, תנסו להבין מה הותק שלהם? מי האמן, מי מנהל הקהילה וכו'.
  3. הציעו לכם לקנות ווייטליסט? תברחו. בלי קשר, הציעו לכם בפייסבוק לקנות ווייטליסט? עזבו שטויות. נרקומן לא מוכר את המנה שהוא השיג אחרי 20 שעות בצומת גשומה.
  4. פנו אליכם בפרטי וביקשו פרטים כמו ארנק וכו'? תברחו. אין להם צורך במידע הזה.
  5. המרת מטבעות אצל אנשים פרטיים –

קיימות קבוצות וואטסאפ ובעיקר טלגרם שמציעות המרת מטבעות תמורת מזומן בכל רחבי הארץ.

במקרים מסויימים זה נגמר בשוד או עקיצה. רוצים להמיר את המטבעות שלכם מול בן אדם פרטי? חשוב שתקחו בחשבון שאם מבקשים מכם להגיע למקום שאתם לא מכירים יכולים לארוב לכם ואני בטח לא מציע לשלוח את הקריפטו לפני שנפגשתם. וגם במקרה של פגישה, חשוב לבצע זאת במקום פומבי, מוכר, הומה אדם. וגם אז – קודם כסף על השולחן ורק אז לשלוח. ואם מדובר בסכומים גדולים – הולכים לצ'יינג' – מבקשים רשות מבעל הצ'יינג' להשתמש במכונת ספירה שעל הדרך מסננת שטרות מזוייפים – משאירים לבעל הצ'יינג' מאה שקל טיפ ומשלימים את העסקה.

לדעתי, הכי טוב להמיר רק דרך חבר קרוב שהמליץ לכם, או פשוט לשלם טיפה יותר ולפנות לחלפנים בעלי מוניטין. תאמינו לי – עדיף לשלם 100$ יותר ולא להיעקץ.

  1. קזינו ובתי הימורים:

יש היום אתרי הימורים שמציעות יחסים גבוהים יותר בכדי למשוך מהמרים שיפקידו כספים בקריפטו. רובם לא ישחררו לכם את הזכיות, אז תשימו לב איפה אתם מהמרים. בדרך כלל אתרי הימורים טובים בקריפטו הם חברות בעלות שם עולמי כמו ביננס. אני לא מהמר אז אני לא מכיר, אבל אני יודע שזה הונאה נפוצה מאוד, ולפני שאתם מעבירים הפקדה בקריפטו לאתר מהסוג הזה – חשוב שתחקרו ברשת – הכל נמצא בגוגל – צריך סבלנות ולקרוא כמה שיותר לפני שמפקידים. לא לשפוט לטובה או לרעה על פי תגובה אחת או המלצה אחת.

ישנן עוד סוגי הונאות שבנויות על אותו שטאנץ –

מוצר/שירות – מודעה מזמינה – מעטפת יפה – בניית אמון – הפקדה/תשלום בקריפטו – היעלמות.

לפני שנסיים אני ממליץ מאוד לעבוד עם בראוזר (BROWSER) שנקרא BRAVE.

מקווה שהחכמתם והבנתם, אם צריך תקראו שוב ותפנימו, אני יודע שלאדם הממוצע שלא מתעסק בדברים האלה ביום יום זה נראה בחלק מהזמן כמו סינית באותיות בעברית, אז באמת, אם יש לכם כל שאלה, תרגישו חופשי לפנות אליי.

 

  • המאמר נוצר במטרה להמנע (!!!) מהונאות ולא להשתמש בידע ובכלים כדי ליזום הונאות!
  • חשוב לציין שלא משנה מה הסכום איתו אתם סוחרים – אם לא תדעו לשמור על ה200$ שלכם, איך תשמרו על 200,000$ במקרה והרווחתם את זה?
  • המאמר נוצר לבקשת הקהילה וניסיתי לגעת בכמה שיותר סוגי פרצה.

 

סיכום :

ניתן לראות בביטקוין והאת'ריום כאבות המטבעות הקריפטוגרפיים, אך אם נסתכל על ההיסטוריה אשמח להשתמש באנלוגיה הבאה :

זוכרים את נוקיה? עד שנת 2006, עם הוצאת האייפון לשוק הטלפונים הניידים, נוקיה הייתה חברת הפלאפונים מספר אחת בעולם.

דעה:

השנה הביטקוין חוגג 13 שנים לקיומו. כמו בכל סדרת טלויזיה שוברת קופות שאנחנו מכירים, גם כאן אפשר להגיד חלאס. כבר שכחנו מי הדמויות מהעונה הראשונה, מי רב עם מי ומתי סקיילר שכבה עם מיסטר ווייט (רפרנס – שובר שורות) .

שלושה טרנדים בהתהוות תורמים לאת'ריום לעלות בשווי שוק ביחס לביטקוין והפערים בין הדומיננטיות של הביטקוין בשוק הקריפטו לבין האת'ריום מצטמצמים מדי חודש.

נכון להיום הביטקוין תופס נתח של 40% מכלל שוק הקריפטו, אל מול 19% אחוזים של האת'ריום.

לשם השוואה, בתחילת 2020, הביטקוין שלט על נתח שוק של כ-61% (!!!). ירידה דראסטית, שהאת'ריום נגס לבדו בכ-12% מאז. בשנתיים. בעוד שהשוק גדל בטריליון דולר.

הכי חשוב להבין שכרגע רוב החדשנות והדברים החשובים באמת נעשים תוך שימוש באקו-סיסטם של את'ריום.

הטרנד הראשון שמשגע את השוק הוא DAO (decentralized autonomous organizations) שמציג בעצם איך קהילות, פרוייקטים ומשימות מתאגדים לפלטפורמה אחת. DAO קיים כבר זמן מה ולמרות זאת אנחנו רואים תאוצה בעליה בכמות היוזרים ממש על התפר של שלהי השנה שעברה, מה שמביא אותנו לציפייה של המשך הטרנד באופן מובהק בשנת 2022.

הטרנד השני הוא DeFi ( decentralized finance ) שממלא מקום חשוב מאוד בכלכלת השוק ונותן יד לפרוייקטים רבים להתקיים באופן חופשי וללא מסכת אישורים.

הטרנד השני מוביל אותנו ישירות, בגלל הקלות של ניהול פרוייקט בDEFI לטרנד השלישי שהוא NFT.

מה שלפני שנה היה מושג אפור ולא מובן לרבים, הופך להיות טרנד שיגייס הרבה מאוד כסף והמרות ממטבעות אחרים למטבע האת'ריום. החלק הארי של המחזור בשוק הזה נעשה על ידי מטבע האת'ריום, והרוב המוחלט של הפרוייקטים גם כן מושתתות על האקו-סיסטם של את'ריום.

טרנד הNFT צפוי לגייס וכבר מגייס המון יוזרים חדשים למטבע האת'ריום, ולכן יהיה חכם מאוד לשים עין בשנה הקרובה על המטבע הזה ולפרוייקטים מבוססי את'ריום.

אל תבינו אותי לא נכון, זה לא הסוף של הביטקוין, וכנראה שהסוף שלו עוד רחוק אם בכלל.

אבל כמו שההיסטוריה מלמדת אותנו, גם נוקיה תפסו קרוב ל- 60% מנתח השוק הגלובלי בתעשיית הפלאפונים בשנת 2007.

ואז התאהבנו באפל.

 

איך מוצאים את המטבעות הנכונים? איך מעלים את סיכויי ההצלחה? איך נכנסים לעולם הזה בבטחה? לכל שאלה או יעוץ ניתן לפנות:

דוד בראון, סוחר יזם ומרצה בתחום הקריפטו מזה 7 שנים ומייסד קריפטובול – CRYPTOBULL – נחיתה רכה בשוק סוער.

David@cryptobull.co.il

הכתבה עניינה אתכם? מוזמנים לקרוא עוד מאמרים וכתבות במאגר הידע שלנו וכמו כן לעיין בשירותי פרסום באינטרנט שאנחנו מציעים 🙂

האתר החדש שלנו בבנייה, סליחה על אי-הנוחות.

חלק מהדברים באתר עדיין לא מושלמים אבל תצפו להפתעות בהמשך :)

מחכים לכם!