קידום אורגני
קידום אורגני בגוגל עבור האתר ובניית אסטרטגיה, צריכה לכלול דרכי פעולה יצירתיים כדי להביא כמה שיותר גולשים שמתורגמים ללקוחות.
את החומר הבא אנחנו בדרך כלל לא משתפים, הידע שצברנו מבוסס על מאות אתרים של לקוחות ב 13 שנים האחרונות.
בעקבות שינוי האסטרטגיה אצלנו ב STRA החלטנו לשתף אותכם בידע מזוקק ששווה הרבה מאוד זמן, אנרגיה וכסף, ללא עלות.
לפני שנתחיל, למי מיועד החומר?
התוכן מיועד עבור המסלול חינם – לכל מי שמעוניין לבצע פעולות בכוחות עצמו בתחום השיווק.
התוכן שנחשוף אותכם אליו הוא בעל זכויות יוצרים, כל פעולת העתקה או שיכתוב עלולה לחשוף אותכם לתביעה.
כמו כן, האחריות על ביצוע וקבלת רעיונות לתוכן באחריות מי שמבצע את הפעולות בכוחות עצמו, המותג STRA לא אחראי על ביצוע או אי ביצוע הפעולות.
שתפו את המדריך עם מי שתרצו:
תכנון אסטרטגי
איך לבצע תהליך תכנון אסטרטגיה מוצלח
תכנון אסטרטגי הינו מהלך שנוקטות מעט חברות העוסקות בקידום אורגני וזה גורם להן להגיע להצלחות יותר מהרבה חברות אחרות שפשוט "מתנהלות". אם נשתמש במשל המטוס, התכנון הוא פרק הזמן לפני יציאה ליעד. בו הטייס יושב עם מפה ומסמן לעצמו את הקואורדינטות ,הגבהים והסכנות שהוא הולך לעבור במהלך הטיסה. בזמן שמטוס מתחרה כבר המריא אל אותו היעד לפני חצי שעה.
הטייס שלנו מכיר את הדרך הנכונה להגיע בשלום ובבטחה אל היעד. (להיות התוצאה הראשונה בחיפוש בגוגל).
הוא לקח בחשבון את כל האתגרים שיש ואת היכולות שלו להגיע למטרה.
אנחנו לא רק יוצאים מאוחר יותר אנחנו מתכננים להגיע לשם ראשונים בצורה בטוחה לעומת המתחרים שפועלים ללא אסטרטגיה מתאימה להגעה ליעדים.
שלושה שלבים פשוטים של תכנון יובילו אותנו לאסטרטגיה מנצחת:
תכנון אסטרטגי מורכב משלושה חלקים, ניתוח מעמיק של האתר שלנו והאתרים של המתחרים, התחרות על מילות המפתח וכמות החיפושים. בניית חלופות לאסטרטגיות פעולה ובחירת האסטרטגיה המובילה.
1. ניתוח החלק הראשון בתכנון האסטרטגי – החלק הראשון הארוך והחשוב ביותר בתהליך תכנון אסטרטגי הוא ניתוח הנתונים. ניתוח זה יוביל אותנו לממצאים אשר ישפיעו על הבחירות שלנו לגבי האסטרטגיה בקידום האורגני.
2. תיעוד חלופות – החלק השני בתכנון האסטרטגי, גיבוש חלופות אסטרטגיות הינו שלב חשוב בתכנון אסטרטגי שרובם מוותרים עליו וחבל. לאחר שניתחת את אתר המתחרים. מילות המפתח והפוטנציאל אמורות להיות לכם מספר אלטרנטיבות לפעולות קידום. אם אתם מזהים רק אחת כנראה שאתם פשוט התאהבתם ברעיון שעלה לכם בזמן הניתוח. נסו לעלות עוד 2-3 חלופות אסטרטגיות לפעולה. זהו את היתרונות והחסרונות שכל חלופה אסטרטגית צפויה לייצר לכם. אמדו את הסיכונים בכל אסטרטגיה בכל חלופה והציגו בצורה ברורה את המידע בצורה כזאת שתאפשר לכם לתעדף בניהן/ לשלב בהן ולבחור.
לאחר מכן כאשר אתם נמצאים בסביבה של צוות בעלי מקצוע שמקדמים את האתר נסו ביחד לבחור את החלופה הכדאית ביותר. ייתכן שבשלבים שונים חלופות שונות יהיו כדאיות יותר או פחות. חלופה בטוחה טובה בתנאי אי ודאות וחלופה מסוכנת עשויה להיות הכרחית במצב של שינוי של גוגל או מתחרה חזק חדש.
3. גיבוש האסטרטגיה העסקית – שלב זה הוא השלב האחרון בתהליך התכנון האסטרטגי. למעשה, רובו בנוי כבר ומבוסס על החלופה האסטרטגית שבחרתם לקדם. בשלב זה עליכם לפרט את המשמעויות של האסטרטגיה שבחרתם לצוות ולבעל האתר. מה משמעות האסטרטגיה על מחלקת השיווק, על היח״צ במידה ויש. על מנהלי הסושיאל, על המתכנתים והמצבי האתר, על כותבי התוכן , על קניין הקישורים (כתבות) ועוד. יש לפרט ולהסביר את האסטרטגיה לכל מי שמעורב בתהליך כדי להגיע להצלחה.
מתי בונים אסטרטגיה לקידום אורגני?
אלו הסיטואציות שבהם אנחנו נבנה אסטרטגיה חדשה.
1. לפני הקמת אתר – השלב החשוב ביותר עוד לפני שבונים את האתר. ליווינו עשרות אתרים לפני עלייתם לאוויר בבניית אסטרטגיה ודגשים קריטיים לצורך הקמת האתר בצורה אופטימלית.
2. אחרי עליית האתר לאוויר – השלב שבדרך כלל כולם מבינים שעכשיו שיש להם אתר זה בסדר, אבל חסר לנו גולשים ולקוחות .
3. אחרי הקידום של האתר במשך חצי שנה ללא קבלת תזוזה והגעה למטרות, שלב זה הוא מתסכל נורא אבל מעודד כי הגעתם למקום הנכון.
4. תחילת שנה – כחלק מהפקת מסקנות מהדוח השנתי ומציאת הזדמנויות חדשות.
5. שינוי תמהיל הארגוני – הוספת מחלקה לשיווק בארגון/ הוספה של תת מחלקת קידום אורגני לארגון/ הוספה של יוצרי תוכן (כותבי תוכן/ יוצרי תמונות/ יוצרי פודקאסטים) לארגון.
6. כחלק משינוי השיווק הכללי – חברות רבות משנות את האסטרטגיה שלהם לקבלת גולשים / לקוחות פוטנציאלים, הם מבינות שאם חיפשתי את המוצר או השירות שלהם והם לא שם אורגנית הם משאירים כסף על הרצפה ומאבדים המון לקוחות פוטנציאלים.
7. תהליך שדרוג אתר – אם אתם בתהליך של שינוי עיצוב האתר/ שינוי מבנה היררכי של האתר כדאי שתבנו עבור זה אסטרטגיה חדשה לקידום אורגני.
8. החלפת דומיין – מקרה זה פחות נפוץ אבל עדיין קיים ויכול לעשות נזקים משמעותיים לקידום אם לא מבצעים את זה בצורה נכונה.
9. קטגוריות מוצרים חדשים שרחוקים מן התחום העיקרי של האתר – אסטרטגיה לפעולה זאת חייבת לקבל חשיבה מחדש של מה עדיף לנו לקדם ועל חשבון מה. דוגמא מעולה שאני אוהב להשתמש בה: זה שחילקנו את הפיצה ל 10 משולשים לא אומר שהפיצה גדולה יותר. זה אומר שכל אחד קיבל פחות וככה גם באתר, ככל שנוסיף יותר קטגוריות ככה אנחנו למעשה נחליש את הקטגוריות שכרגע כבר מקודמות.
10. שירותים חדשים שרחוקים מהתחום עיסוק המרכזי של האתר – בדומה לקטגוריות מוצרים חדשים, ככל שנוסיף יותר שירותים ככה אנחנו נחליש את השירותים הקיימים באתר, כדי להיפגע כמה שפחות אנחנו נבנה אסטרטגיה חדשה.
11. הוספת שפות חדשות/ הורדת שפות חדשות – בסיטואציה כזאת אנחנו נתקל בדרך כלל בשאלות של מה עושים כאשר התוכן בעברית משוכפל ומתורגם לאנגלית, מה עושים אם הורדנו שפה אחת ועוד שאלות מאוד חשובות שמשפיעות באופן ישיר על הקידום האורגני של האתר.
12. מעבר בין פלטפורמות לניהול תוכן ( Wix , שופיפיי, וורדפרס, אתר קאסטום קוד, ריארט, גומלה, דרופל, אתרי קוד דוט נט, קונימבו ועוד) – הסיטואציה הכי מסוכנת לקידום האורגני של האתר שלכם, 90% מהלקוחות שעברו בין הפלטפורמות דיווחו על ריסוק בתוצאות החיפוש. כדי לעשות את זה בצורה שלא תפגעו אורגנית יהיה חייב לבנות אסטרטגיה לתהליך עדין זה.
13. מעבר בין חברות לקידום אתרים – במהלך החיים של האתר ובמיוחד של אתרים ותיקים ישנם הרבה בעלי מקצוע שנוגעים באתר. לפעמים החברות לא יודעות לנתר את התקלות באתר, לפעמים הם קידמו בצורה לא נכונה. שמשפיעה על האתר להתמודד על הביטויים הנכונים בעמודים הנכונים. כדי לקדם אתר אורגנית אנחנו נדרשים להפעיל אסטרטגיה, יצירתיות, אינטליגנציה והתמדה.
14. אתר שעבר ריסוק משמעותי במיקומים בגוגל – ישנם סיבות שהאתר עבר ריסוק משמעותי הדוגמאות האלו יוכלו לתת לכם עזרה:
- הוספת חנות לאתר
- הוספת קורסים לאתר
- פריצה שבוצעה לאתר
- שרת שלא מתפקד
- פלאגין באתר אשר גורם לדריסת אופטימציה ועוד
15. שינוי בתקציב חודשי – סיטואציה שמתמודדים איתה הרבה מאוד עסקים במציאות לא פשוטה לרוב של קיצוצים ונדרשת לעשות אדפטציה למצב הנוכחי מבלי לאבד את מה שעשינו עד עכשיו.
16. הגברת התחרות – סיטואציה הגיונית כאשר נכנסים שחקנים חדשים למגרש והם עושים יותר פעולות מאיתנו / משקיעים יותר מאיתנו.
לכל סיטואציה המוזכרת למעלה אנחנו נבנה אסטרטגיה ייעודית המתאימה למטרות שאנחנו מתכננים. לקחת בחשבון שקידום אורגני תלוי ב: הפעולות שאנחנו נוקטים, הפעולות שהמתחרים שלנו נוקטים ורצונו של גוגל.
אילו מטרות אנחנו רוצים להשיג באסטרטגיה לקידום אורגני
מטרת העל של כל בעל אתר / עסק / מותג היא כמובן לקוחות משלמים.
מטרה זו נבנית ע״י אסטרטגיה של קידום אורגני בגוגל (הבאת גולשים אשר חיפשו את הביטוי המדויק בגוגל ונחתו אצלנו בעמוד).
כדי להבטיח את התוצאה הזאת אנחנו נדרשים ליצור עלומה ( התאמה בין מה שהגולש חיפש לבין התוצאה שהוא פוגש אצלנו באתר).
כאשר אין עלומה בין מה שהגולש חיפש לבין מה שהוא פוגש אנחנו נפסיד פעמיים.
פעם אחת כאשר הגולש יעשה באונס רייט גבוהה (יצאה מהעמוד מבלי לבצע אף פעולה).
פעם נוספת שגוגל יבין שהתוצאה שהוא מגיש לגולשים אינה רלוונטית ולכן הוא יזרוק את העמוד אחורה במיקומים.
ישנם גם מטרות משנה, כמו למשל להגדיל את כמות העוקבים בניוזלטר/ רשתות חברתיות, מיתוג של אוטוריטה בתחום ועוד…
מתי הכי נכון שנבנה אסטרטגיה
הזמן הנכון ביותר לבנות אסטרטגיה היא כאשר אנחנו יודעים את המרכיבים הבאים:
- מה גודל התקציב שהולך להיות לחצי שנה הקרובה/ שנה הקרובה עבור קישורים
- מה גודל התקציב שהולך להיות עבור תוכן / האם אנחנו יכולים לכתוב את התוכן ולהעביר את התקציב הזה עבור קישורים
ברגע שנדע את הפרמטרים של התקציב נוכל להתחיל לבנות אסטרטגיה.
האסטרטגיות שעובדות בהצלחה לרוב הם נגזרות של תקציב ויכולות לכתיבת תוכן. לפיהן מתכננים ושומרים תקציבים לקישורים חזקים יותר מראש למשל אם יש לנו תקציב של 1,000 ש״ח בחודש למשך חצי שנה כלומר יש לנו תקציב של 6,000 ש״ח לחצי שנה הקרובה, במקום לקנות למשל קישור 1 בחודש של 1,000 ש״ח יהיה כדאי לנו לקנות פעם אחד קישור חזק פי 10 שעולה 2,000 ש״ח. זו דרך מסוימת לבניית אסטרטגיה שכדאי לקחת בחשבון.
אם למשל יש לנו 1500 ש״ח לתוכן בחודש ואנחנו אלו שכותבים את התוכן אז כדאי להמיר את התקציב להשגת כמות גדולה של קישורים או לקישורים חזקים יותר.
למה בונים אסטרטגיה לקידום אורגני בגוגל
אנו נבנה אסטרטגיה לקידום אורגני בגוגל כאשר יש לנו יעדים שאנחנו רוצים להגיע אליהם, כדי להקל על תהליך הקידום וכדי להבין בכל יום/ בחודש מה אנחנו מתכננים, מה הולך להיות מתוכנן והאם מה שבנינו מביא אותנו למקומות שאנחנו רוצים להגיע ואם לא מה הסיבה לזה שאנחנו לא מתקדמים ליעדים שבחרנו.
האם אנחנו צריכים לעשות שינוי באסטרטגיה או פשוט להמתין בסבלנות? לפעמים שינויים שאנחנו עושים היום מקבלים את האפקט רק אחרי שבועיים ולפעמים אחרי חודש-חודשיים.
באיזה שלב מחליפים אסטרטגיה
אנחנו נחליף אסטרטגיה כאשר יש פער בין בין מה שתכננו לבין התוצאות בפועל, תמיד לזכור שקידום אורגני או תהליך של מספר שבועות ואף חודשים.
אפשרות נוספת שנשנה/ נחליף את האסטרטגיה היא עקב שינוי בתקציב או שינוי עקב פעולה חריגה של אחד המתחרים.
כדי למדוד בצורה מדויקת את הנתונים נוכל לבדוק את זה ע״י גוגל בארץ קונסול או ע״י כלים חיצוניים כמו semrush, Ahrefs ועוד.
יש לנו מספר פרמטרים למדידה והם יכולים להיות מדויקים לתאריך ספציפי או בין תאריכים או השוואה בין תאריכים אפילו לעומת שנה קודמת באותה תקופה:
- מיקום של שאילתה בתוצאות החיפוש
- כמות החיפושים של השאילתה לפי זמן מוגדר (יום או תקופה)
- כמות הלחיצות על התוצאה שלנו ומעבר לאתר
- אחוז ההקלקות לא רק כמה לחצו אלה באיזה יחס לחיפוש
- סוג התוצאה שהוצגה בחיפוש (חיפוש רגיל/ תמונה/ סרטון ועוד)
- איזה עמוד הביא את הכי הרבה כניסות ועל
- איזה ביטויים הוא מתמודד (פתרון מעולה כדי לבדוק קניבליזציה)
הטיפ של Stra: היתרון בקמפיין חיפוש בגוגל – במידה ועושים קמפיין חיפוש בגוגל אנחנו נרצה להביא כמה שיותר גולשים שמבצעים רכישות באתר או משאירים פרטים דרך ביטויים מדוייקים.
שאלון לבניית מחקר מילות מפתח המתקדם והמדויק ביותר
1. קהלי היעד
- מי הם קהלי המטרה המעולים שלכם? – פוטנציאל להמרה
- מי הם קהלי המטרה הסבירים – בדרך כלל עושים פגישה ראשונית ולא ממשיכים לכל התהליך.
- מה הסיבה שקהלי המטרה הסבירים לא ממשיכים ?
2. תחום החיפוש
- מה אותם קהלי המטרה המעולים מחפשים אצלכם?
- האם קהלי המטרה המעולים מגיעים בשלב התחלתי/מתקדם/הסופי של הבעיה שלהם?
- האם יש לדעתך דרך להקדים את ההגעה בשלב אחד לפחות?
3. ייחודיות ושירותים
- מה הייחודיות שאתם מספקים? (לפרט על כל שירות ואפילו הקטן ביותר)
- האם השירותים שלכם ניתנים בכל הארץ לכל אחד?
- האם יש לך אפשרות לספק את השירות דרך שיחת ייעוץ בתשלום מרחוק/ זום/ אונליין?
4. מי הם אותם לקוחות החדשים שאתם מעוניינים להגיע אליהם
- מה השפה שלהם/ ביטויים שלהם/ מונחים מקצועיים
- מה אתם יכולים לספר עליהם – מה מיוחד בהם מה הם עושים ביום יום, מה מטריד אותם ?
- באיזה מצב הם נמצאים?
5. מילות מפתח
- רשימה של ביטויים מעולם התוכן שלכם
- תרשמו כמה שיותר על מהות הפניות של הלקוחות
- תרשמו באיזה ביטויים הם משתמשים כאשר הם פונים אליכם
- מה לדעתך הם מחפשים כאשר הם מחפשים את השירות שלכם/ הפתרון שלכם?
6. מידע מורחב על הלקוחות
- מה ניתן לספר על הלקוחות?
7. מתחרים
- מי הם המתחרים שלכם?
- מה המתחרים שלכם עושים?
- האם המתחרים שלכם עושים משהו מיוחד כדי להגיע לקהל המטרה?
- איפה אפשר לפגוש את המתחרים שלכם?
8. בעלי מקצוע משותפים
- האם יש בעלי מקצוע משותפים ללקוחות הפוטנציאלים שלכם?
- האם אתם עובדים במודל מסוים עם בעלי התפקידים האלו?
- באיזה שלב הלקוחות הפוטנציאלים פוגשים את בעלי המקצוע החופפים שלכם?
- מה לדעתך הם מחפשים כאשר הם מחפשים את השירות שלהם/ הפתרון שלהם?
9. יצירת קשר
- איך הלקוחות יוצרים איתך קשר היום? (וואטסאפ/ מייל/ פייסבוק/ טלפון)
- האם הגולשים הפוטנציאלים/ לקוחות פוטנציאלים שלכם יכולים לפנות אליכם בצורה אחרת?
10. דברים נוספים לחידוד
- מה אתם הייתם מחפשים כאשר הייתם רוצים את השירות שלכם?
חשוב להכניס לאסטרטגיה
חשוב להכניס לאסטרטגיה שבוחרים/ בונים גם את חלוקת האנרגיה ל:
- טכניקל SEO
- אופטימיזציית ON PAGE לעמודים קיימים
- הורדת הנחיות לכתיבת תוכן לתוך האתר
- אופטימיזציית ON PAGE לעמודים חדשים – תוכן חדש אחרי קבלת התוכן מכותב התוכן
- השגת קישורים מיוחדים (דומיינים ותיקים המקבלים קישורים חזקים מאתרים מובילים, שננטשו עם השנים) וביצוע PBN או 301 אל אתר הכסף
- השגת את אותם הקישורים שהמתחרים כבר קיבלו
- השגת קישורים חזקים שהמתחרים לא יכולים/ לא יודעים להשיג כמו (ויקיפדיה, קישורים מיוחדים מגוגל, אפל, מיקרוסופט, יאנדקס, פייפאל, Ynet ועוד)
האם יש הבדל בין סוגי האתרים?
כן, לגודל האתר ואופי האתר יש משמעות בבניית האסטרטגיה ייעודית עבורו:
- בניית אסטרטגיה לאתר סחר
- בניית אסטרטגיה לאתר תדמית
בניית אסטרטגיה לאתר רב לשוני
ישנם מספר אסטרטגיות שכדאי להכיר:
1. אסטרטגיה לשיפור חווית המשתמש באתר – ע״י הכנסת אלמנטים נוספים לאתר ולהפוך את האתר לדינמי יותר (ברמת משחק), אסטרטגיה זו דורשת שינוי עיצוב ע״י מעצבת חווית משתמש וע״י מתכנת שמבצע את הפעולות הטכניות כדי שהדברים יתקיימו בפועל.
2. אסטרטגיית תוכן – הוספה של 10 מאמרים בחודש בגודל של 2,500 מילה (מדובר על 25,000 מילים כל חודש)
3. אסטרטגיית קישורים – הוספה של קישורים חזקים ברמה דו שבועית (תקציבים של 1,500 ש״ח עד 5,500 ש״ח בחודש)
4. אסטרטגיה ייעודית לאופטימיזציית קוד באתר- טכניקל seo רוחבי לכל האתר כולל תקציב זחילה